lavanta esansı ve yağı arasındaki fark Aptallar için

Küçümencik bir grubu oluşturan bu tip yağlara da sektörde 'yağ' denmektedir fakat doğal olanlarla hakkındalaştırıldığında ve sabuna uygulandığında, duyusal anlamada tatmin edici sonucu vermeyeceği kabil, saf olan yağları terapi edici özellikleri bulunurken, bahsettiğimiz seyreltilmiş yağlardan aynı etkiyi aramak nutuk konusu olanaksız ! Misal dünyanın an katkısızlıklı yağlarından biri olarak aşina ve icap besin, gerekse sabun evetğımında uzun senelerdir kullanılan 'hindistan cevizi evetğı'nın kullanmaı bazı ülkelerde yasaklanmış durumda. Bunun sebebi, yapılan araştırmalar sonucunda, elan hesaplı olması ve hızlı kulaklıç esenlaması amacı ile aşırı ısı kullanarak elde edilen hindistan cevizi yağının insanlarda son paye ölümcül hastalıklara vesile olduğunun soyıtlanmış olması. Usturuplu ve sıhhi koşullarda üretilmiş tüm esansiyel yağlar insanoğlu esenlığına faydalı olduğu üzere, temelı rahatsızlıkların birebir tedavisinde de kullanılabilmektedir. Ama unutulamamalıdır ki, yakışır koşullarda üretilmemiş her tabii ürün, beniâdem sağlamlığını tehdit edici olumsuzlukları içinde barındırmaktadır.

Lavanta yağının en bilinen faydalarından biri, zihinsel ve fiziksel rahatlama sağlamlamasıdır. Aromaterapi uygulamalarında lavanta evetğı, stresi azaltmak ve tasayı hafifletmek için kullanılır.

Lavanta’nın esansiyel evetğ kısmı, 1920’lerden beri balmumu, parfüm ve kozmetikte ticari olarak kullanılan tatlı bir kokuya iye soluk sarı, yapışdem bir mayidır.

Henüz saldırgan tedavilerle muhaliflaştırıldığında, lavanta yağı bakterileri öldürme yeteneği yüz sivilceleri sağaltma etmenin nazik bir yolu olur.

Esans ile parfümün farkı denildiğinde ikinci olarak tasarruf şeklindeki fark akıllara gelmektedir. parfümler genellikle spreyle kullanılırken esanslar damlalıkla kullanılmaktadır.

Ağrı kesici özelliğe sahiptir. Ferah baş vecaları yaşadığınız günlerde ortalama 15 zaman kadar lavanta yağı koklarsanız, baş ve migren balkılarınız bir süre sonra geçecektir.

İltihaba İyi Hasılat: İçeriğindeki dahişikler, iltihaplı durumların tedavisinde yardımcı olabilir, cilt rahatsızlıklarının hafifletilmesine katkı sağlar.

Sinir Sistemi Katkısızlığı: Lavanta yağının sinir sistemi üzerindeki etkileri sadece ruhsal gerilim ve anksiyete ile sınırlı değildir; aynı zamanda sinirsel gerilimi azaltır ve sinir sağlığını destekler.

Bu özellikleri, konut temizliğinde veya aromaterapi uygulamalarında yararlanmaını henüz da kibar kılar.

Cildi Enfeksiyonlardan Korur: Antimikrobiyal özellikleri sebebiyle, lavanta yağı ciltte bakteri ve yalan üzere patojenlerin sebep olduğu enfeksiyonları önlemeye yardımcı kabil.

Sindirim ve Hazmı Kolaylaştırır; Lavanta yağı, bağırsağın hareketliliğini pozitifrarak hazımsızlık, yürek vecası, kolik, ishal, kusma tedavisine yardımcı olabilecek iç ve balast sularının üretimini tembihr.

Cilt Bozukluklarını Terapi Paha; Egzama, akne ve kırışıklıklar üzere cilt problemlerinin tedavisinde etkilidir. Hassaten çakma, kesik ve cenahıkların iyileştirilmesine dayak olur.

Lavanta yağı hücrelerinizin yenilenmesini destekler. Bu gidiş sonucunda cildinizde oluşan yaralar ve lekeler iyileşebilir.

Uyguladığınız evetğı saçınızda en azca 30 dakika bekletin. Eğer elan dip bir bulaşık istiyorsanız, yağı tün süresince saçınızda bırakabilir read more ve sabah şampuanlayabilirsiniz. İşlem sonrasında saçınızı şampuanlayarak evetğın sözıntılarını temizleyin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *